Takaisin
Mitä tarkoittaa "runkovalmis" "ilman sisäpintoja"

ASUNTO OY KILONHUIPPU, ESPOO
Rakennustapaselostus 5.4.2010

SIJAINTI JA HINNAT

Degerbyntie 23 02140 ESPOO
Tontit 16 ja 17 korttelissa 54146, rajoittuen eteläsivultaan Degerbyntiehen ja muilta sivuiltaan rakennettuihin asuntorakennusten tontteihin.

Taloille internet-sivuilla ilmoitettu vertailuhinta sisältää seuraavan toimituslaajuuden:

RAKENNUKSET
Tontille rakennettavat rakennukset toteutetaan erillistaloina voimassaolevan asemakaavan mukaisesti. Jokaiseen asuntoon kuuluu hallinnanjakosopimuksessa määritelty oma piha-alue. Tekniset tilat, taloyhtiön varasto ja jätesuoja ovat erillisessä rakennuksessa tontin 16 sisäänajon vieressä asemapiirroksessa osoitetulla tavalla. Taloille D, E ja F rakennetaan autokatokset asuntojen yhteyteen. Katoksessa on pistorasia auton lämmitystä varten.

PIHA-ALUEET
Osa olemassa olevista puista säilytetään ja puustoa täydennetään pihasuunnitelman mukaisesti. Pihatiet ja -polut tehdään kivituhkapintaisina. Terassit katetaan puutasoilla ja sisäänkäyntitasot betonilaatoilla. Huoneistojen oleskelupihat rajataan asuntojen väliltä aidoilla, jotka asukkaat hankkivat keskenään sopimallaan tavalla normaalien naapuruussuhdemääräysten mukaisesti. Vertailuhintaan kuuluvat kiinteistön rajaistutukset; muut oman hallinta-alueensa istutukset hoitavat asukkaat. Jokaiselle talolle kuuluu autokatoksen tai -tallin lisäksi kaksi avointa autopaikkaa, jotka sijaitsevat rakennusten välittömässä läheisyydessä.

KANTAVAT RAKENTEET
Rakennukset perustetaan rakennepiirustusten mukaisesti tiiviin moreenin tai kallion päälle murskekerroksen varaan betonilaatalle. Kellarikerroksen seinät ovat betonia ja muurattua harkkoa, välipohja paikalla valettu betonilaatta. Asuinkerrosten ulkoseinien kantavat rakenteet tehdään paikalla, pääosin puusta. Julkisivuverhouksena rakennuslupapiirustusten mukaisesti poltettu tiili ja rappaus. Yläpohjien kantavat rakenteet ovat tehdasvalmisteisia puuristikoita. Ulkopuoliset rakenteet, kuten autokatos ja pihavarasto ovat metalli- puu- ja tiilirakenteisia. Vesikatteet ovat profiilipeltiä. Kellarin ja asuinkerroksen väliset portaat valetaan betonista, asuinkerrosten väliset portaat tehdään puurakenteisina.

IKKUNAT JA OVET
Ikkunat ovat pääosin sisäänavautuvia kolminkertaisia puualumiini-ikkunoita, sisäkarmina valkoiset puukarmit. Ulko-ovet ovat lasiaukollisia lämpöovia. Huoneiden väliovet ovat valkoisia tehdasmaalattuja laakaovia. Terassin ja parvekkeiden ovet ovat ulosaukeavia, lämpöeristettyjä lasiaukollisia ovia. Saunan ovet ovat lasia.

SISÄSEINÄT
Väliseinät tehdään puu- tai teräsrankaisina kipsilevyseininä. Kosteiden tilojen seinät ovat kosteuden kestävää levyrakennetta tai kivirakenteisia.

SISÄPUOLISET PINTARAKENTEET
Kipsilevyrakenteiset seinät tasoitetaan ja maalataan. Sisäkattopinnat pääosin maalataan ja tasoitetaan, kosteiden tilojen katot verhotaan puupaneelilla. Olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin ja niihin yhteydessä oleviin eteis- ja aulatiloihin asennetaan parketti. Saunojen, pesuhuoneiden, kodinhoitotilojen, WC-tilojen sekä tuulikaappien lattiat laatoitetaan keraamisella laatalla. Kellari- ym. varastoissa on betonilattiat. WC- ja suihkutilojen seinät laatoitetaan. Saunat verhotaan paneelilla.

KALUSTEET JA VARUSTEET
Huom! Keittiön kalusteet, tasot, kojeet ja laitteet sekä seinälaatoituksen materiaalit eivät kuulu vertailuhintaan! Muut kiintokalusteet ovat tehdasvalmisteisia, mdf-ovilla varustettuja kalusteita. Kodinhoitohuoneiden työtasot tehdään laminaattipintaisina, pesualtaat ovat ruostumatonta terästä. WC-tilat varustetaan peilikalusteilla, WC-istuimet ja pesualtaat valkoiset. Vesijohtokalusteet ovat yksiotekalusteita.

KONEET JA LAITTEET
Keittiössä on tilavaraus ja kytkennät seuraaville laitteille: keittotaso ja erillisuuni, astianpesukone, jää/viileäkaappi, kaappipakastin, liesituuletin ja mikroaaltouuni. Kodinhoitohuoneessa tilavaraus ja liitännät pesukoneelle ja kondensoivalle kuivausrummulle (ei hormilitäntää). Saunassa on sähkökiuas.

LÄMMITYS, ILMANVAIHTO YM TALOTEKNIIKKA
Asunnot kytketään kaukolämpöön taloyhtiön yhteisen liittymän kautta. Talojen lämmitys pääasiassa lattialämmityksellä toteutettuna. Asunnoissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihtojärjestelmänä, jossa lämmön talteenotto, vertailuhintaan vuosihyötysuhde 33%. Huoneistokohtainen veden ja sähkön mittaus sekä lämpimän veden tuotto. Tietoliikennettä varten taloissa on Cat 6-tasoinen yleiskaapelointi, palovaroittimet verkkovirtakäyttöiset.

Jokaisessa talossa mahdollisuus rakentaa ainakin yksi varaava takka. Takat hormeineen eivät kuulu vertailuhintaan!

MUUTOS- JA LISÄTYÖT
Lisätilauksena asunnon ostajilla on mahdollisuus vaikuttaa asunnon tilanjakoon, pintamateriaaleihin, kalusteisiin ja varusteisiin. Muutostöistä on edullisinta sopia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mikäli muutokset edellyttävät jo myönnetyn rakennusluvan muuttamista, on suunnittelutyö annettava Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy:n tehtäväksi

HUOM! Rakentaja varaa oikeuden vaihtaa tarvittaessa rakenteita, materiaaleja ja varusteita toisiin, käyttökohteen kannalta vastaaviin.


Runkovalmis talo on ulkopuolelta valmis ja viimeistelty, ikkunat ja ulko-ovet asennettuna. Ulkoseinien, kantavien väliseinien ja välipohjien kantavat rungot on rakennettu ja eristetty, mutta levyttämättä. Kaikki kevyet väliseinät, väliovet ja sisäpintojen materiaalit puuttuvat. Vesi- ja sähkökalusteiden asennus ja materiaalit sisältyvät hintaan, myyjä asentaa ne sovitussa vaiheessa.


Talo ilman sisäpintoja on runkovalmis talo, johon lisäksi on rakennettu väliseinät ja asennettu väliovet. Kipsilevyseinät ja -katot on levytetty mutta ne ovat tasoittamatta samoin kuin kaikki muutkin sisäpinnat. Maalaus, kaakelointi ja sen vedeneristys, parketit yms. sisäpintojen materiaalit puuttuvat, samoin saunan sisustus, huoneiden komerot ym. kiintokalusteet jne.